Високият прием на сладки храни може да доведе до проблеми в

...
Високият прием на сладки храни може да доведе до проблеми в
Коментари Харесай

Сладкото - носи ни настроение или води до депресия?

Високият банкет на сладки храни може да докара до проблеми в психологичното здраве, демонстрират нови проучвания. Високият банкет на захар може да докара до тревога и меланхолия.

Любопитно е, че сходна взаимозависимост е открита единствено при мъжете. При изразходване над 67 гр. захар дневно в границите на 5 години рискът от развиване на общи психологични разстройства като меланхолия и безпокойствие се усилва с 23%. Средното количество захар, употребявано от мъжете в Обединеното кралство, е 68.4 гр., а в Съединени американски щати е даже по-високо.

" Диетите с високо наличие на захар оказват редица въздействия върху здравето ни. Но проучването ни демонстрира, че може да съществува връзка сред захарта и разстройствата на настроенията най-вече сред мъжете ", изяснява Аника Кнюпел, създател на проучването.

Проучването не открива връзка сред приема на захар и разстройствата на настроението при дамите и за в този момент този факт към момента няма пояснение. Резултатите идват от разбор на данни от изследване на над 5 хиляди мъже и 2 хиляди дами. Необходими са още изследвания, които да тестват ефекта на захарта върху депресията.

" Има от ден на ден доказателства за физическите вреди, които захарта оказва върху здравето ни. Но в международен проект към този момент се вкарват по-стриктни политики, по отношение на производството и продажбата на сладки храни и питиета ", споделя Кнюпел и изяснява: " Беше открито, че сладките храни провокира позитивни усеща, само че в кратковременен проект. Нашето проучване допуска, че високият банкет на сладки храни е по-вероятно да има противопоставен резултат върху психологичното здраве в дълготраен проект. "

Източник: PsyBlog

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР